Jeugdkoor Animo is opgericht in 1983 onder leiding van Anny Kuppens en Tonnie v.d. Pas. Sinds 24 december 2013 zijn we ook een vereniging onder de naam "Jeugdkoor Animo Budel-Schoot". Inmiddels heeft het koor al verschillende dirigenten gehad. De huidige dirigente heet Yvonne Spee.

Het koor bestaat uit ongeveer 40 leden in de leeftijd van 6 jaar tot einde 20. Je kunt lid worden van het koor vanaf het moment dat je in groep 3 van de basisschool zit. Het koor bestaat uit zowel jongens als meisjes.

Er wordt op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00u gerepeteerd in de kerk van Budel-Schoot. De oudsten van het koor repeteren dan vaak nog een half uurtje door om de meerstemmige liedjes te oefenen.

Het repertoire is erg afwisselend. De liedjes zijn zowel Nederlands als Engelstalig. Er worden kerkelijke liedjes gezongen, maar ook liedjes van artiesten zoals Guus Meeuwis en Nick & Simon komen voorbij. Het jeugdkoor wordt muzikaal begeleid door een eigen band (keyboard, dwarsfluit en drum).

Regelmatig heeft Jeugdkoor Animo een uitvoering bij speciale gelegenheden in de kerk (o.a. Kerstmis, Pasen, communie, vormsel), maar er wordt ook af en toe opgetreden in het bejaardentehuis of bij de Budelse Jeugdproms. Zie voor een overzicht van de actuele uitvoeringen de pagina ‘Agenda’.

De leden van Jeugdkoor Animo houden niet alleen van zingen, maar ook van gezelligheid. Daarom gaan zij jaarlijks een weekend op ‘koorkamp’. Tijdens dit weekend worden activiteiten georganiseerd rondom een centraal thema.

 

Zit je in groep 3 of hoger? Houd je van zingen en gezelligheid en lijkt het je leuk om lid te worden?
Kom dan gewoon een keer langs op vrijdagavond tijdens één van onze repetities,
stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of wordt meteen lid:Lid worden!

Een Lidmaatschap is máár 3 euro per maand!

Jeugdkoor Animo groepsfoto 2013